Udforsk fitnesstrenderne i 2021

En fuld pint øl har en dejlig, fyldig smag, der kan variere meget fra øl til øl. For tiden er tendensen inden for øl- og humlesmagninger, at man kombinerer mange forskellige typer humle, som har en række forskellige smagsnuancer. Dette gør det muligt for ølbryggere og humlesmagnere at skabe unikke og let genkendelige smagsoplevelser, som bringer noget helt særligt til den samlede øleksplosion!” – Carl, ølbarmand.

Det er magisk at se, hvordan det ølmarked har udviklet sig på kun få år. Det giver brugere så mange flere muligheder, både i smag og stil. Jeg tror, at det skal være let for en forbruger at finde det rigtige øl til deres smagspræferencer. Desuden ser vi aktuelt en stigning i interessen for spændende og anderledes øl, som godt kan give nye smage og variationer. ‘Vær ikke bange for at eksperimentere, det kan give dig nogle utrolige oplevelser’, siger Stefan Jensen, ølbarmand på The Malt House i København.

Der har været en stigning af interessen for craft-øl i Danmark de sidste par år,” fortæller Dennis Ovesen, som er tjener på Bryghuset Bar i København. ”Vi ser en stigende forskellighed i ølsorter, så mange gange er det fokuseret på smagen. Der er noget magi at lave specialøl med hjælp af kraftige humler, krydderier og andre ingredienser. Det skaber en unik følelse – og jeg tror markedet leder efter disse specielle smage.

Øl er mere end bare en drink. Det er en gammel kunst, der stammer fra langt tilbage. Det moderne ølmarked strækker sig over mange forskellige skifter og tendenser. Fra de lokale specialty-bryggerier der laver særlige varer, til de lidenskabelige ølanmeldere, der anmelder de nyeste bryggerier, der dukker op, der er mange måder at nyde den stadig voksende ølkulturelle scene,” sagde Sebastian Larsen, ølbarmand og ølanmelder fra København.

Når det gælder øl, ser jeg tendenser mod mere frugtagtige og sødere smage end tidligere. Folket er gået væk fra de klassiske, bitterøle til de nye, mere sødere smag som chokolade- og karameløl eller andre frugtaromaer,” sagde Lars Jørgensen, ølbarmand i Nordskoven bar. “Der er virkelig en god mulighed for at udvide folks smagsløg og give dem den øloplevelse, som de søger.

Øl er ikke længere kun en traditionel drik. Folk eksperimenterer med smagen, nye øltyper og en ny måde at nyde dem på,” siger Tomas Neblet, ølbarmand fra bar 2810. “Vi ser i øjeblikket en tendens mod flere sæsonmæssige øltyper og fokus på craft beer-kultur. Folket er mere bevidst om, hvad de spiste, men de synes faktisk en slags polariseringer i forhold til deres drikkevarer – de vil vælge noget andet end en øl med lav diacetyl.

Det er fortroligt at sige, at craft-øl har taget verden med storm. Fra mild pale ale til stærkere IPA’er, det synes som om en ny smag vil dukke op hver dag. Jeg ville sige, folk synes at nyde den brede variation. Det betyder, at der er et rigt sortiment af øl at vælge imellem, hvilket giver en interessant udfordring til barmenskaben at finde den perfekte øl til enhver anledning,” sagde ølbarmanden Pierre Michel.